Σας περιμένουμε στο πρώτο μας διεθνές νομαδικό υβριδικό συμπόσιο 4-7 Νοεμβρίου «Για την Απο-αποικιοποίηση της Hellas. Αυτοκρατορικά Παρελθόντα, Αμφισβητούμενα Παρόντα, Χειραφετημένα Μέλλοντα, 1821-2021»!

Σας περιμένουμε στο πρώτο μας διεθνές νομαδικό υβριδικό συμπόσιο 4-7 Νοεμβρίου «Για την Απο-αποικιοποίηση της Hellas. Αυτοκρατορικά Παρελθόντα, Αμφισβητούμενα Παρόντα, Χειραφετημένα Μέλλοντα, 1821-2021»!

Η πρωτοβουλία  dëcoloиıze hellάş, σας προσκαλεί  στο πρώτο της διεθνές συμπόσιο «Για την Απο-αποικιοποίηση της Hellas. Αυτοκρατορικά Παρελθόντα, Αμφισβητούμενα Παρόντα, Χειραφετημένα Μέλλοντα, 1821-2021».

Στο συμπόσιο θα συναντηθούμε με ερευνητές και ερευνήτριες, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και ακτιβίστριες, δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς για να συζητήσουμε ζητήματα όπως: οι αποικιακές πρακτικές μουσείων, οι σχέσεις μεταξύ φυλής, αποικιοκρατίας και επανάστασης, η διασπορά και η εποικιστική αποικιοκρατία, οι διαδικασίες κατασκευής πολιτικών ταυτοτήτων, η έννοια της ειρήνευσης ως αποικιακή τεχνολογία, η απο-αποικιοποίηση της Κύπρου, ο κοσμοπολιτισμός της θάλασσας και οι εργασιακές σχέσεις, η γνωσιοκτονία και η κοσμοπολιτική, οι φεμινιστικές μεθοδολογίες απο-αποικιοποίησης, και πολλά ακόμα.

Με διάφορα μέσα – συζητήσεις σε πάνελ, διαλόγους και συνεντεύξεις, εργαστήρια, καλλιτεχνικά δρώμενα, συνέλευση φοιτητικού δικτύου τριών πανεπιστημίων της ελληνικής περιφέρειας (Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Μακεδονίας), περιπατητικές αντι-ξεναγήσεις στην Οθωμανική Ακρόπολη, την πόλη της Αθήνας και «αντισυμβατικές θάλασσες – φιλοδοξούμε να συναντηθούμε με ένα ευρύτερο ακροατήριο και να σκεφτούμε μαζί τα εν πολλοίς αποσιωπημένα αυτοκρατορικά παρελθόντα, την ταραχώδη εποχή μας η οποία χαρακτηρίζεται από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τη φυλετική και έμφυλη βία, την ξενοφοβία και τη νοσταλγία της λευκής υπεροχής, καθώς επίσης και να φανταστούμε τα μονοπάτια που μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο σε πιο φιλόξενα και συμπεριληπτικά μέλλοντα.

Κεντρικοί ομιλητές: 
Dušan I. Bjelić, Julian Go, Mahmood Mamdani, Gina Athena Ulysse, Boaventura de Sousa Santos, Ann Stoler.

Το συμπόσιο μπορείτε να το παρακολουθήσετε διαδικτυακά και δια ζώσης – στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39 στον Βοτανικό, Αθήνα, από 4 ως 7 Νοεμβρίου, 2021.

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συμποσίου, εδώ: https://decolonizehellas.org/programma/

 

Σημειώσεις:
– Όλες οι συζητήσεις και οι ομιλίες του συμποσίου θα μεταδίδονται σε live streaming από το κανάλι της πρωτοβουλίας στο YouTube (κλικ εδώ).
– Λόγω των περιοριστικών μέτρων που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19, η παρουσία κοινού στους χώρους του συμποσίου θα είναι περιορισμένη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η κολεκτίβα dëcoloиıze hellάş:
Σίσσυ Θεοδοσίου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
Νικόλας Κοσματόπουλος (Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού)
Δέσποινα Λαλάκη (Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης – CUNY)
Πηνελόπη Παπαηλία (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
Φωτεινή Τσιμπιρίδου (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)

Με την υποστήριξη του: 
Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας