Open Letter for Palestine and Gaza

OPEN LETTER FOR PALESTINE AND GAZA

Ψήφισμα για την Παλαιστίνη και τη Γάζα

Εμείς, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και ενδιαφερόμενα μέλη της ευρύτερης κοινωνίας εκφράζουμε την ακλόνητη αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του για την απελευθέρωσή του από τα αποικιακά δεσμά. Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση πυρός, την καταδίκη του Ισραήλ ως αποικιοκρατική δύναμη, και την δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού που δεν είναι άλλη από την απο-αποικιοποίηση της γης και της κοινωνίας της Παλαιστίνης.

Εδώ και δύο εβδομάδες, η Λωρίδα της Γάζας, μια έκταση μικρότερη της Άνδρου όπου κατοικούν περίπου 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι, αποκλεισμένοι εδώ και 18 χρόνια και περικυκλωμένοι από τείχος, φυλάκια και στρατό, ισοπεδώνεται ολοκληρωτικά  από το κράτος του Ισραήλ. Στις 9 Οκτωβρίου, δύο μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων σε ισραηλινούς στόχους, επιβλήθηκε η ολοκληρωτική διακοπή νερού, ηλεκτροδότησης και πρόσβασης σε τρόφιμα και φάρμακα σε όλο τον πληθυσμό, ενώ βομβαρδίστηκε η διάβαση της Ράφα – το μόνο διαθέσιμο σημείο εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας. Τέσσερις μέρες αργότερα, 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι κλήθηκαν να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα, για να μη θεωρηθούν συλλήβδην τρομοκράτες και δολοφονηθούν αδιακρίτως. Μέσα σε δέκα μέρες, το Ισραηλ έριξε στην πυκνοκατοικημένη Γάζα τόσες βόμβες όσες οι ΗΠΑ στο Ιρακ σε έναν χρόνο. Αυτές οι βόμβες – πολλές οπλισμένες με τον διεθνώς απαγορευμένο  λευκό  φώσφορο – σκοτώνουν  παιδιά, ηλικιωμένους και γυναίκες, σε ποσοστό 70%. Βομβαρδίζονται νοσοκομεία, κτίρια του ΟΗΕ, τεμένη, εκκλησίες και άμαχοι οι οποίοι κινούνται στις διαδρομές εξόδου που τους έχει υποδείξει το Ισραήλ. O επίσημος αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπέρασε  ήδη τους 5.000 σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Αυτή η κατάσταση δεν περιορίζεται μόνο στη Γάζα. Την περασμένη εβδομάδα στη Δυτική Όχθη, 90 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό και πολιτοφυλακές εποίκων. Στη Δυτική Όχθη, η ισραηλινή κυβέρνηση μοιράζει χιλιάδες όπλα, καταστρέφει παλαιστινιακά σπίτια και καλύπτει τα συνεχόμενα άγρια πογκρόμ εποίκων εναντίον του ντόπιου πληθυσμού.

Στην παραπάνω παράγραφο περιέχονται ήδη πολλαπλές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και σαφείς ενδείξεις διάπραξης εγκλημάτων πολέμου, μεταξύ των οποίων κι εκείνου της εθνοκάθαρσης, για το οποίο οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι καλούν πια ανοικτά και δημόσια. Ο υπουργός άμυνας Yoav Gallant δήλωσε: «Διέταξα μια πλήρη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας… Πολεμάμε ανθρώπινα ζώα και ενεργούμε ανάλογα». H πολιτικός του κυβερνώντος  κόμματος Λικούντ, Tally Gotliv, ζήτησε την επίθεση με πυρηνικά στη Γάζα, ενώ ο ομοϊδεάτης της βουλευτής Ariel Kallner κάλεσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο πρώην twitter για μια νέα «Νάκμπα [καταστροφή] που θα επισκιάσει τη Νάκμπα του ’48»: Ένα ωμό κάλεσμα σε εθνοκάθαρση.

Το 1948, όπως και το 1967, ισραηλινές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εκδίωξαν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους, χωρίς έκτοτε να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στη γη και τα σπίτια τους. Σχεδόν το 80% των κατοίκων της Γάζας είναι πρόσφυγες, ενώ εδώ και τρεις γενιές 6 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν διασκορπισμένοι στον πλανήτη χωρίς δικαίωμα επιστροφής. Η παράνομη και συνεχής επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη, η οικειοποίηση πόρων και εδαφών της παλαιστινιακής γης, η καθημερινή έκθεση των Παλαιστινίων στη θανάσιμη βία του ισραηλινού στρατού και των εποίκων, ο οικιστικός  και κοινωνικός διαχωρισμός, ο οικονομικός στραγγαλισμός, οι περιορισμοί στη μετακίνηση, οι μαζικές φυλακίσεις, και η περιβαλλοντική υποβάθμιση περιγράφουν μια συνθήκη όπου δεν μπορεί να υποστηριχθεί καμία μορφή ισοδυναμίας μεταξύ καταπιεστή και καταπιεζόμενου. Όπως έγραφε ο Paulo Freire, «ποτέ στην ιστορία η βία δεν αρχίζει από τους καταπιεσμένους. Πώς θα μπορούσαν αυτοί να την εγκαινιάσουν ενώ είναι το προϊόν βίας;».

Στα δυτικά ΜΜΕ, ωστόσο, οι καταπιεσμένοι ενοχοποιούνται για τα εγκλήματα των καταπιεστών τους. Το κράτος του Ισραήλ, οι ΗΠΑ, και η Ευρωπαϊκή Ένωση, νομιμοποιούν αυτά τα εγκλήματα στο όνομα του «δικαιώματος της αυτοάμυνας». Κι όμως, καμία αποικιακή δύναμη κατοχής δεν μπορεί να κάνει επίκληση στο δικαίωμα της αυτοάμυνας απέναντι σ’ έναν καταπιεζόμενο λαό που επί 75 χρόνια βιώνει σε κάθε επίπεδο της συλλογικής του ύπαρξης πρακτικές εθνοκάθαρσης, φυλετικών διακρίσεων και καταστροφής των συνθηκών και δυνατοτήτων αναπαραγωγής της ζωής και της αυτοδιάθεσής του.

Η αντιαποικιακή παράδοση μάς διδάσκει ότι η γλώσσα είναι το πρώτο όπλο του αποικιοκράτη. Έτσι κι εδώ, οι αγαπημένοι όροι των αυτόκλητων ειδικών, όπως η «ανθρωπιστική κρίση», αλλά και η περιγραφή του Ισραήλ ως «δημοκρατίας» και της Χαμάς ως «ισλαμιστικής οργάνωσης» συγκαλύπτουν το αποικιακό καθεστώς, όπως και την αντιαποικιακή αντίσταση: ούτε το πρώτο ούτε η δεύτερη ξεκινούν με την επίθεση της εβδόμης Οκτωβρίου. Η αποικιοκρατική βία κανονικοποιείται μέσω της παραπληροφόρησης, της αποσιώπησης του απαρτχάιντ και της επιστράτευσης απανθρωποποιητικών, οριενταλιστικών, ρατσιστικών, και ισλαμοφοβικών λόγων που εκφράζουν τον αποικιακό χαρακτήρα της καταπίεσης.

Η καταπίεση τώρα απλώνεται και στη Δύση στο όνομα της υπεράσπισης του Ισραήλ. Ενώ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνουν όπλα και πολεμικά πλοία για να στηρίξουν τη σφαγή των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό, οι δυτικές κυβερνήσεις εξαπολύουν ένα πρωτοφανές κύμα καταστολής, εκφοβισμού και φίμωσης των αντίθετων φωνών, των  εκδηλώσεων και των κινημάτων αλληλεγγύης, στοχοποιώντας την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Η Γαλλία απαγορεύει όλες τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνηστη Γερμανία η παλαιστινιακή σημαία και η kuffiyeh  έχουν  ήδη ποινικοποιηθεί, και η Βρετανία ακολουθεί το παράδειγμά τους. Μαθήτριες και μαθητές σε βρετανικά σχολεία και φοιτήτριες και φοιτητές σε αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν υποστεί κυρώσεις για την έκφραση της υποστήριξής τους στην Παλαιστίνη. Διαδηλωτές και διαδηλώτριες έχουν συλληφθεί, φυλακιστεί και παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη. Δημοσιογράφοι και σκιτσογράφοι έχουν λογοκριθεί, δεχτεί απειλές ή απολυθεί. Καθηγήτριες και καθηγητές σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ που εκφράζουν την αντίθεσή τους στις επιθέσεις του Ισραήλ κατηγορούνται για αντισημιτισμό, επειδή υποστήριξαν το πανάρχαιο δικαίωμα των καταπιεσμένων να αντισταθούν στην καταπίεση τους.

Στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός και οι γνωστοί αντισημίτες υπουργοί Βορίδης και Γεωργιάδης εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην κυβέρνηση του Ισραήλ, στο πλαίσιο των στενών στρατιωτικών, διπλωματικών και εξοπλιστικών σχέσεων των δύο χωρών, συνεχίζοντας κι αυτοί το μακρύ ιστορικό νήμα στήριξης του σιωνισμού από αντισημίτες, ρατσιστές δυτικούς αξιωματούχους όπως ο Τσώρτσιλ και ο Μπαλφουρ. Όπως και το 1917, έτσι και σήμερα, η στήριξη στον σιωνισμό αρχικά και στο κράτος του Ισραήλ αργότερα αντανακλά την ανάγκη μιας δυτικής αποικιακής παρουσίας στην περιοχή, στις πλάτες του ντόπιου πληθυσμού και του αραβικού κόσμου.

Παρ’ όλα αυτά, οι κοινωνίες και τα κοινωνικά κινήματα σε όλο τον πλανήτη στηρίζουν ανοικτά τον αγώνα των Παλαιστινίων εναντίον των τυράννων τους, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για έναν δίκαιο αντιαποικιακό και εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Στην Ευρώπη, ενάντια και παρά τις κρατικές απαγορεύσεις, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Λυών, στη χώρα των Βάσκων, στην Μαδρίτη, στο Βερολίνο, στη Ρώμη και στην Αθήνα, διαρρηγνύοντας στην πράξη την αποικιοκρατική συναίνεση που θέλουν να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και οι στενογράφοι της αυτοκρατορίας στα ΜΜΕ.

Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Η κινητοποίηση για την υποστήριξη της Παλαιστίνης θα πρέπει να είναι προτεραιότητα των πανεπιστημιακών, των φοιτητ(ρι)ών, των ερευνητ(ρι)ών και όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ως βουβοί μάρτυρες τον γενοκτονικό πόλεμο που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε τη δουλειά μας περιμένοντας να ολοκληρωθεί η εθνοκάθαρση. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τις αξίες της ανεξάρτητης και κριτικής σκέψης και έρευνας, ειδικά όταν αυτές βάλλονται από αποικιακές σχέσεις εξουσίας και από την επιστημολογική βία της τρομολαγνείας, της ισλαμοφοβίας, της πατριαρχίας και της λευκής υπεροχής – κάτι που συχνά νομιμοποιεί και πλαισιώνει εννοιολογικά τις πρακτικές καταπίεσης, εκμετάλλευσης και γενοκτονίας, σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και ειδικά στη χειμαζόμενη Παλαιστίνη.

Συνεπώς:

— Ανησυχώντας για την ευημερία των παλαιστινιακών πανεπιστημίων και των ανθρώπων τους, καταδικάζουμε οποιαδήποτε επίθεση σε αυτά, το προσωπικό και τον φοιτητικό τους κόσμο. Σχολεία, ερευνητικά κέντρα και , το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας έχουν  υποστεί σοβαρές ζημιές από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Εκφράζουμε την απόλυτη αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς και απαντάμε θετικά στις εκκλήσεις τους να συμμετέχουμε στο παγκόσμιο μη βίαιο κίνημα για Μποϊκοτάζ, Απο-επενδύσεις και Κυρώσεις στο ισραηλινό απαρτχάιντ (ΒDS) και να στηρίξουμε τις άλλες παλαιστινιακές αντιστασιακές οργανώσεις (Palestine Action, Samidoun).

— Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα για ένα ισχυρό και μακροπρόθεσμο κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό αγώνα για ελευθερία και καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και πορείες υπεράσπισης της Παλαιστίνης. Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη σε ένα καθεστώς απαρτχάιντ, δεν μπορεί να υπάρξει καμία δημοκρατία και ελευθερία υπό αποικιακή κυριαρχία.

— Ας πιέσουμε τις κυβερνήσεις μας να αποσύρουν κάθε υποστήριξη των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα και να βάλουμε τέλος στη συνενοχή τους. Καλούμε τους ακαδημαϊκούς θεσμούς και τις συνδικαλιστικές μας ενώσεις να τοποθετηθούν δημόσια με δηλώσεις και καλέσματα για άμεση κατάπαυση πυρός. Καταδικάζουμε τη στοχοποίηση και τη φίμωση της διαφωνίας, την παραβίαση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και όλων των μορφών γνωστικής αποικιοποίησης που επιβάλλουν την υιοθέτηση αντιπαλαιστινιακών θέσεων αντιπαραβάλλοντας την ποινή της σιωπής.

Ως πρωτοβουλία dëcoloиıze hellάş καλούμε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και την ευρύτερα ενδιαφερόμενη κοινωνία στην Ελλάδα να υπογράψουν δημόσια αυτή τη δήλωση για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην αντι-αποικιακή αντίσταση στην Παλαιστίνη.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τη συμπλήρωση ορισμένων πεδίων ή αν ανησυχείτε για την επαγγελματική σας ασφάλεια, μπορείτε να βάλετε μόνο τα αρχικά του ονόματος σας ή να αφήσετε εκτός την αναφορά σε πανεπιστήμιο, θέση κ.λπ. βάζοντας ένα «x». Εάν θέλετε να διορθωθεί το όνομα, η θεσμική σας ιδιότητα ή ο ακαδημαϊκός ρόλος σας, επικοινωνήστε με το decolonizehellas@gmail.com.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 2/11/2023

Ψήφισμα ακαδημαϊκών – Συλλογή Υπογραφών

«Αλληλεγγύη στον αντιαποικιακό αγώνα στην Παλαιστίνη

Να σταματήσει η γενοκτονική σφαγή στην Γάζα»

Εμείς, πάνω από 750 μέλη της ελληνόφωνης ακαδημαϊκής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας, εκφράζουμε την ακλόνητη αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του για την απελευθέρωσή του από τα αποικιακά δεσμά. Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση πυρός του Ισραήλ στη Γάζα, την καταδίκη του ως αποικιοκρατική δύναμη, και τη δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού που δεν είναι άλλη από την απο-αποικιοποίηση της γης και της κοινωνίας της Παλαιστίνης.

Σήμερα, εν μέσω απειλούμενης γενοκτονίας στην Γάζα και πογκρόμ εποίκων στη Δυτική Όχθη, η κινητοποίηση για την υποστήριξη της Παλαιστίνης θα πρέπει να είναι προτεραιότητα των πανεπιστημιακών, των φοιτητ(ρι)ών, των ερευνητ(ρι)ών και όλων μας. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ως βουβοί μάρτυρες τον γενοκτονικό πόλεμο που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε τη δουλειά μας περιμένοντας να ολοκληρωθεί η εθνοκάθαρση. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τις αξίες της ανεξάρτητης και κριτικής σκέψης και έρευνας, ειδικά όταν αυτές βάλλονται από αποικιακές σχέσεις εξουσίας και από την επιστημολογική βία της τρομολαγνείας, της ισλαμοφοβίας, της πατριαρχίας και της λευκής υπεροχής – κάτι που συχνά νομιμοποιεί και πλαισιώνει εννοιολογικά τις πρακτικές καταπίεσης, εκμετάλλευσης και γενοκτονίας, σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και ειδικά στη χειμαζόμενη Παλαιστίνη. Συνεπώς

— Ανησυχώντας για την ευημερία των παλαιστινιακών πανεπιστημίων και των ανθρώπων τους, καταδικάζουμε οποιαδήποτε επίθεση σε αυτά, το προσωπικό και τον φοιτητικό τους κόσμο. Εκφράζουμε την απόλυτη αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς και απαντάμε θετικά στις εκκλήσεις τους να συμμετέχουμε στο παγκόσμιο μη βίαιο κίνημα για Μποϊκοτάζ, Απο-επενδύσεις και Κυρώσεις στο ισραηλινό απαρτχάιντ (ΒDS) και να στηρίξουμε τις άλλες παλαιστινιακές αντιστασιακές οργανώσεις (Palestine Action, Samidoun).

— Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα για ένα ισχυρό και μακροπρόθεσμο κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό αγώνα για ελευθερία και καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και πορείες υπεράσπισης της Παλαιστίνης. Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη σε ένα καθεστώς απαρτχάιντ, δεν μπορεί να υπάρξει καμία δημοκρατία και ελευθερία υπό αποικιακή κυριαρχία.

– Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει κάθε υποστήριξη των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα και να βάλει τέλος στη συνενοχή της. Καλούμε τους ακαδημαϊκούς θεσμούς και τις συνδικαλιστικές μας ενώσεις να τοποθετηθούν δημόσια με δηλώσεις και καλέσματα για άμεση κατάπαυση πυρός. Καταδικάζουμε τη στοχοποίηση και τη φίμωση της διαφωνίας, την παραβίαση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και όλων των μορφών γνωστικής αποικιοποίησης που επιβάλλουν την υιοθέτηση αντιπαλαιστινιακών θέσεων αντιπαραβάλλοντας την ποινή της σιωπής.

Ο κατάλογος των υπογραφών ακολουθεί.

PDF Δελτίο Τύπου_Ψήφισμα για Παλαιστίνη και Γάζα_dëcoloиıze hellάş

Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Φορέας (Ίδρυμα, Δίκτυο, Οργάνωση)
Τρύφωνας Λεμοντζόγλου Διδάκτωρ Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Σιενα
Νικόλας Κοσματόπουλος Επίκ. Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Πολιτικής Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού
Φωτεινή Τσιμπιρίδου Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Διαμάντω Κατάκη Γραμματέας Κοινωνικό φαρμακείο αλληλεγγύης Χανίων
Βαγγέλης Πούλιος Μεταφραστής
Πηνελόπη Παπαηλία Αναπληρώτρια Καθ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Αργυρώ Γιαννουδάκη δημοσιογράφος
Σταμάτης Βρετινάρης Διδακτορικός φοιτητής Radboud University Nijmegen
Πασπάλη Πένυ Διδακτορική ερευνήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Maria Sidera Maraka Δικηγόρος
Saltou Elissavet Book publisher
Παντελής Προμπονάς Υποψήφιος Διδάκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ευφροσύνη Ρούσσου Υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστήμιο Κύπρου
Γιάνναρη Χριστίνα Υπάλληλος Κοινωνικό στέκι στέκι μεταναστών Χανίων
Νίκος Δασκαλόπουλος Δημοσιογράφος
Spyros Palroymata Politis Politis Greece
Αθηνά Μιχαλακέα Υπ. Διδακτόρισσα Birkbeck, University of London
Στάθης Παπασταθόπουλος Επικ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Lydia Karazarifi PhD student
Διονύσης Δουράκης καθηγητής 2βάθμιας Υπουργείο Παιδείας
Μελίνα Κέρου Επιστημονική συνεργάτης / Senior Scientist (PhD) University of Vienna
Γιώργος Σγούρος Υποψήφιος διδακτορας ΕΚΠΑ ΕΚΠΑ
Όλγα Παρθενίδου-Φώτου Ιστορικός Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Χρήστος Ζήσης Λέκτορας University of Hamburg
Μάκης Σολωμός Καθηγητής μουσικολογίας Université Paris 8, Γαλλία
Ευγενία Κουνάνη Δικηγόρος/Ανθρωπολόγος
Ελένη Παπακυριακού Συνταξιουχος
Βιντινης Πανος Δ.Υπαλληλος ΘΨΠ ΧΑΝΙΩΝ
Κατερίνα Ντζάθα
Dimitrios Kefalas PhD candidate University of Thessaly
Αναστασία Αραβαντινού Υπαλληλος Ιδιώτης
Μαίρη Σταθοκώστα Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Άλκηστις Πρέπη Αρχιτέκτων Μηχανικός Αναμέτρηση
Maria Nikita Hotel owner
Βασίλης Πουλαρίκας Δημοσιογράφος Φωτογράφος Ελληνική Κοινότητα Καΐρου
Ελπίδα Φράγκου Κοινωνικός Επιστήμονας x
Olga Touloumi
Αμαραντίδου Σοφία Γραμματεία ΑΠΘ
Ιρις Μαρζιγιέ
Katerina Vavitsa ACADEMIC NCO College of the Swiss Armed Forces
 Δήμητρα Μοροσού Απόφοιτη κοινωνικής ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Δήμητρα Παπαδοπούλου Δικηγόρος
Mitsos Papanikolaou Social Scientist
Ουρανία Καλιτζέου
Αλέξανδρος Κιουπκιολής Αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ
Αλέξανδρος Μινωτάκης Μεταδιδακτορικός ερευνητής University College Dublin
Nefeli Soulakelli Ζωγράφος
Κώστας Γούσης Νομικός, μεταδιδακτορικός ερευνητής Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ifigenia Pottakis Political Analyst Progressive Forum For Greek-Palestinian Solidarity
Δωρα Παπαπέτρου
Βιολέττα Κουτσούκου ΥΔ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πάντειο Παν/μιο
Ζωή Μαυρουδή
Θεμιστοκλής Τζήμας Διδάσκων, Μεταδιδακτορικος Ερευνητής ΕΑΠ, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστημίου Κρήτης
Αμπαρτζάκης Στάθης Πολίτης Χ
Δομινίκη Μπιμπίρη Μεταπτυχιακη φοιτητρια ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΑΝΟΙΚΤΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ
Ακτίνα Σταθακη Υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγραμματισμού 1927 art space
Άννα Παπουτσή Μεταδιδακτορική ερευνήτρια
Γιώργος Παταβούκας Ειδικευόμενος καρδιολογίας
Κατερίνα Βαρδάκα
Χριστίνα Γιακουμιδάκη
Ευδοκία Μπουτζουρά Δικηγόρος
Γιώργος Ευαγγελίδης Κοινωνικός Λειτουργός- Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΑΠΘ
Georgia Nikolaou Ψυχολόγος
Χρύσα Δεληγιάννη Παιδίατρος
Costas Bouyioukos Maitre de conferennces Universite Paris Cite
Yρώ Καζάρα
Γιώργος Λιερός Συγγραφέας
Νίκη Μητράκη μεταπτυχιακή φοιτήτρια κοινωνικής πολιτικής/κοινωνικής εργασίας Πάντειο Πανεπιστήμιο
Γιώργος Γκέτσης Οικοδόμος
Χριστοφόρου Στέλλα Υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Έρικα Τσιουκαντάνα Απόφοιτη Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Κώστας Μ Υπάλληλος Χ
Γιάννης Ρουσάκης Έλληνας Μετανάστης Μηχανολόγος
Φανή Βαλαή Υπ. Διδακτόρισσα Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πολυξένη Τσικου ιδ.υπαλληλος
Ράια Λιγνού Κοινωνική Ανθρωπολόγος
Μελαχροινού Αγγελική Απόφοιτη Ψυχολογίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Κωνσταντίνα Σταύρου Νηπιαγωγος- Ειδικη Παιδαγωγός ΕΚΠΑ
Katerina Kallivrousi
Μιχάλης Βουρεκάς Δικηγόρος
Ν.Ευστρατίου Ομ. Καθ Αρχαιολογίας ΑΠΘ
Ευαγγελία Τριανταφύλλου
Μυρτώ Ευθυμιάδη Φοιτήτρια Technical University of Delft
Αντώνης Αντωνόπουλος Συν/χος τοπ/φος μηχ/κός
Ανθή Τσιρογιάννη Εργαζόμενη στη Διοίκηση Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Βαγγελία Μουδάτσου Δ.ΥΠΑΛ-πρ.Αντ/δρος ΑΣΓΜΕ Χ
Άννη Χούρη Καλλιτέχνης
Τσουκαλά Χαρά Εκπαιδευτικός σε σύνταξη και θεατροπαιδαγωγος
Βασίλης Μελετιάδης Διδάκτωρ Ιστορίας Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ
Γιάνης Βαρουφάκης Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Αυγίδης Νικόλαος Εντερπρενουρ
Δημακοπούλου Αικατερίνη
Aντρέας Κώστα Συνταξιούχος
Αστέριος Καναβός Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΑΠΘ
Μίλτος Στανέλος Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Antonis Vradis Faculty University of St Andrews, Scotland
Τσιωτάκη Μαίρη Δημόσιος Υπάλληλος Νοσοκομείο
Όλγα Χαρπίδου Δικηγόρος
Άγγελος Χιώτης Διδακτορικός φοιτητής TU Delft
Violeta Dimi Γεωγραφος, Φωτορεπόρτερ Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Eλέγκω Μανουσάκη Βιολόγος Πρώην Ευρωπαϊκή επιτροπή,ΓΔΕρευνας
Πολυανθης Συγγελακης Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
Άδωνις Φλωρίδης Σκηνοθέτης/Συγγραφέας
Δέσποινα Λαλάκη Adj. Associate Prof of Sociology City University of New York – CUNY
Βασίλης Μπαλάσκας Αναπληρωτής Λέκτορας Universidad de Málaga
Χατζηπαναγιώτου Μανόλης δάσκαλος
Λάμπρος Ντούσικος Δρ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ VUB
Ευτυχία Μυλωνά Λέκτορας Leiden University
Ε. Ανδρικοπούλου πρώην Ίδ. Υπ. Μάρκετινγκ, πωλήσεις, δ. Σχέσεις
Βάσω Μαυρουδή Δημοσιογράφος-συγγραφέας
Εβελίνα Τσαλκιτζή Φοιτήτρια Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ
Φωτ. Χ. ιδιωτική υπάλληλος x
Ελευθερια Βομβα Ψυχολόγος Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Κώστας Γαγανάκης ιστορικός, Καθηγητής ΕΚΠΑ
Mavrommati Eleni Συνταξιούχος γιατρός ΕΣΎ
Κατερίνα Ποττάκη Χ Χ
Ronia Anastasiadou
Lampros Gkontas Ιστορικός
Πολυξένη Φωτοπούλου Μοντέρ Galaxy Productions Berlin
Νικολέττα Γεωργιάδου
Θοδωρής Καρυώτης Κοινωνιολόγος, ερευνητής Πανεπιστήμιο της Γάνδης, Βέλγιο
Σταυρούλα Τσιπλάκου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Μιχάλης Σπουρδαλάκης Ομ. Καθηγητής ΕΚΠΑ
Παναγιώτης Ζερβουδάκης Αρχαιολόγος Πανεπιστήμιο Κρήτης
P.Z. ερευνήτρια
Dimitris Stamatopoulos Professor University of Macedonia
Αλκμηνη Γκουσιαρη Καλλιτέχνης
Πασχαλίδου Μάρθα Καθηγήτρια ΜΕ
Chris Voniati Independent Scholar UCY; Vrije Universiteit Brussel; Cypriot Initiative for Julian Assange; AFOA.cy
Κατερίνα Μαριάτου Διδακτορική φοιτήτρια ΕΚΠΑ
Άλεξ Παζαΐτης Ερευνητής P2P Lab
Κατερίνα Τσιώλη Συνθέτης, β. Σκηνοθέτη, στιχουργός
Εύη Προύσαλη Δρ. Θεατρικών Σπουδών, Διδάσκουσα Παραστατικές Τέχνες, Δραματουργός, Κριτικός Θεάτρου Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Αποστολίνας Παναγιώτης ψυχολόγος ΨΝΑ Δαφνί
Dafni Katsampa Trainee Clinical Psychologist/Doctoral Student University of Hertfordshire
Thalia Antoniou Australia UTS Faculty of Law
Γιώργος Βαμβακάς Φοιτητής Φυσικής ΑΠΘ
Maria Giannacopoulos Director Centre for Criminology Law and Justice University of New South Wales, Sydney.
Ιωαννης Μαζης
Vassilis Datsioudis Collection manager Freelancer
Καίτη Γκριντζιά Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Τσαφαρακης Μιχαλης Αγροτης
Μαρία Μπαρέλη Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ελένη Ιακωβίδου Αρχιτέκτονας
Loucia Dimitriou Prof of Psychology Frederick University Cyprus
Τζωρας  Αν. Τοπογραφος
Efi Theodoropoulou Καλλιτέχνης
Παπουτσής Κωνσταντίνος Αγρ. Τοπογραφος Μηχανικος
Αννα Χρονάκη Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Eva Giannakopoulou Εικαστικός ΑΣΚΤ
Άρτεμις Φύσσα Υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας
Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Daphne Xanthopoulou μουσικός
Μάρω Αγγελάκη Γεωπόνος συνταξιούχος δημοσίου
Dimitris Kataiftsis Διδάσκων Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Αντώνης Γαλάνης Οδηγός ΚΤΕΛ
Δαναη Παναγη Μηχανικος Υπολογιστων
Στράτος Γεωργούλας Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου
Ζωή Φυσέκη Διοικητικός Υπάλληλος Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Naya Stasinopoulou Citizen
Εφη Αγγελάκη ΧΡΥΣΟΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
jokyn Καλλιτέχνης
Pela Kalogirou Visual Artist – Ceramist Committee of solidarity with the Palestinian people / PREVEZA GREECE
Μαγγαλούση Δάφνη Δρ Ανεξάρτητη Ερευνήτρια
Ιφιγένεια Τζουγανάτου
Ιωάννης Μάνος Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Χριστίνα Γραμματικοπούλου Επιστημονική Συνεργάτης, Διδ. Ιστορίας της Τέχνης Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Κατερίνα Σεργίδου Ερευνήτρια Σπουδών Φύλου και Φεμινισμού Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων/Πάντειο Πανεπιστήμιο, Συνέλευση 8 Μάρτη
ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΑΝΑΣΤΆΣΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΠΘ
ΚΕΡΑΣΑΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ Φοιτήτρια ψυχολογίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Κούτσιου Κωνσταντίνα Εκπαιδεύτρια ΔΙΕΚ ΙΝΕΔΙΒΙΜ
ELENI ANNA KOUNOUPA Αρχιτέκτων Μηχανικός συνταξιούχος
Γιάννης Ρουσακης Μηχανολόγος Μηχανικός
Spiros Priovolos Φοιτητής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Νατάσα Χαντά-Μάρτιν Ανθρωπολόγος χορού Πολιτιστικό Κέντρο Anasa
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
Pavlos Antoniadis Associate Professor University of Ioannina
Χριστ. Μαχαίρα
Γιάννης Μουσουλίδης Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Ελένη Σιδέρη Eπ. Καθηγήτρια ΠΑΜΑΚ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ Συνταξιούχος Χ
Βούλα Ζώταλη ΥΔ Κοιν. Ανθρωπολογίας Πάντειο Πανεπιστήμιο
ΦΑΝΗ ΣΠΥΡΟΥ Συν/χος Βιολόγος
Ματθαίος Βελογιάννης Υποψήφιος Διδάκτορας ΕΜΠ
Ιωάννης Βαΐτσης Νοσηλευτής-Ακτιβιστής ΓΝΝ Ιωαννίνων Χατζηκώστα. Μέλος της πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα
Evanthia Patsiaoura Lecturer in Ethnomusicology University of Manchester
Αλέξανδρος Λαγόπουλος Αρχιτέκτονας
Κωνσταντίνα Θεοδώρου αρχιτέκτονας – υπ. διδ. Πολεοδομίας ΕΜΠ
Αποστόλης Απλαντής Οικονομολόγος
Δήμητρα Τζανάκη Δρ Ιστοριας Παν. Οξφόρδης
Ζωης Σπυριδων Ελευθερος επαγγελματιας ΕΜΠ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Tάνια Βοσνιάδου Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια
ΜΑΡΙΣΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥ Επίκουρη καθηγήτρια θεατρολογίας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΓΚΛΑΒΑ Συνταξιούχος
Μάριος Χατζηπροκοπίου Επίκουρος Καθηγητής Σπουδών Επιτέλεσης και Γραφής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Παπαοικονομου Χριστινα συν/χος Φαρμακοποιος Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγυής Αρτεμιδος Σπατων
Μάρκος Χαττάρι Πληροφορικός
Τσίκουτα Λίνα Ιστορικός τέχνης
Πίττας Ραφαήλ
Jenny Marketou Artist $ Educator Marketou Studio
ΑΜΑΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑς ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΕΕ
Ελένη Πατσάκα
Μαρίνα Σμαραγδή
ΚΟΡΜΠΑ ΦΙΛΙΤΣΑ Πολιτικός Επιστημονας
Δημήτρης Β. Σερεμέτη Αφυπ. Καθηγητής Παν/μίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Χ.Σ
Νίκος Θεοτοκάς Συνταξιούχος καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ελενα Βαλαβάνη Μεταπτυχιακη φοιτητρια Ε.Α.Π.
ΠΕΓΚΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΜΠΟΡΟΣ
Eftychis Papadomichelakis Civil Engineer
ΣΤΟΥΜΠΟΥ ΜΑΡΖΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Μαριάνα Σπυριδάκη Φοιτήτρια Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ
Ευθαλία Παπανικολάου Δικηγόρος
Eleni Tasiop Teacher
Myrto Orfanoudaki UI/UX Designer
ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ
Γεώργιος Ρήγας Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Ουρανία Γκότση
Νεραντζης Ευάγγελος Machine learning engineer Αθηνά ερευνητικό κέντρο
Χατζηθεοδώρου Χριστίνα υποψήφια διδάκτορας Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης
Χριστοδούλου Γιωργος Ανθρωπος
Takis Ahanasiou
Μαριάνθη Κοκολάκη Εκπαιδευτικός
Κωνσταντίνος Κεραμίδας Μαγειρας Οχι
Πάτι Βαρδάμη Ακτιβίστρια, Θεωρητικός Κριτικών Σπουδών
Penny Travlou Senior Lecturer University of Edinburgh
Ελένη Χοντζοπουλου Υποψήφια διδάκτορας ΕΚΠΑ
Άννα Στάμου Εκπρόσωπος Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας
Παναγιώτης Παπαθεοδώρου Νοσηλευτής – Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΠΦΥ Κρήτης ΚΥ Βάμου
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΟΪΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Ιωσηφίδου Ιορδανία ΣΥΝΤ/ΧΟΣ
Αικατερίνη Γλέζου Δρ. Φιλοσοφίας Εκπαίδευση
Georgia Chartofylli
Φώτης Βεζυργιαννίδης
Σοφία Μαυραγάνη Χορογράφος
Δημήτρης Μανιαδάκης Υποψήφιος Διδάκτορας University of Palermo
Εύα Κόντου Δ.Υ. ΥΠΑ
Αλέξανδρος Ράπτης Υποψήφιος διδάκτορας Α.Π.Θ
Βασιλικη Μπακου κοινωνιολογος
Αγάπη Παναγιωτιδου
Πετρόπουλος Ζαφείρης Ιδ.Υπάλληλος
Conor Smith Μεταπτυχιακός Φοιτητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Kalliope lawrence Writer
Ευαγγελία Φωτίου Ιδιωτική υπάλληλος
Christina Kotsaki Student
Βασιλική Βελούλα Καθηγήτρια ΠΕ06 Υπουργείο Παιδείας
Ξανθούλα Τσαγκαλίδου
Christina Georgiopoulou Architect
ΜΑΘΙΟΥΔΆΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Χρήστος Αθανασίου Άνθρωπος Εγώ
Δημητρακοπούλου Γεωργία
Alexandra panopoulou Ceramic worker
Έρη Μορέλα Εκπαιδευτικός Χ
Βασιλειάδης Μιχαήλ Ψυχολόγος Ιδιώτης
Κτενά Σοφία Συνταξιούχος αρχιτέκτων μηχανικός
Κωνσταντίνος Παπακυρίτσης Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός
Γεωργία Νικολακοπουλου Μηχανικός Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής
viktoria koutsoukou γιατρός ΕΣΥ
Varvara Kapaskeli
Λέανδρος Φίσερ Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο Άαλμποργκ, Δανία
Μιχάλης Καμινάρης Οδηγός
Κυριακή Ξένου Συνταξιούχος
Σπύρος Μπενετάτος Δρ. Φιλοσοφίας
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΑΓΑΠΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ-ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Α.Π.Θ.
Σοφία Τσαγκαλίδου
Γιώργης Μαθόπουλος Μεταφραστής
Χριστίνα Κωνσταντακοπουλου Ερευνητρια Εθνικό ίδρυμα ερευνών
Γιώργος Κασαπιδης Συνταξιούχος Χ
Δήμητρα γκασούκα Κοινωνική λειτουργός
Ειρήνη Ειρήνη
Lena Pappa ΥΠΠΟ
Αλέξανδρος Ματθαίου
Άννα Χάλαρη Βιολόγος
Βαγγελης Κακαρης DJ Ιδιωτης
Ιωάννου Νίκος Εκπαιδευτικός
Tatiana Myrkou Choreographer
Natasa T. Ψυχολόγος
Παναγιώτης Μ. M.A. φιλοσοφίας/ιστορικός X
Χρήστος Θεοδωρίδης Σκηνοθέτης Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων
Νικήτας Μπούρκουλας Ιδιωτικός υπάλληλος
Ντινος Ταβλαδωράκης Συνταξιούχο Ιδιωτ.Τομέα Ανώτερο Στέλεχος Ιδιωτικού Τομέα
Πολίτω Κοταρά Συνταξιούχος
Ρανια Μανωκα Ξεναγος
Στέλλα Κουλάνδρου Διδάσκουσα ΕΑΠ
Anastasiadi Olympia Project Manager Private Sector
Γιώργος Τσιμουρής Κοινωνικός Ανθρωπολόγος dëcoloиıze hellάş
Χρυσούλα Πανταζή Γιατρός Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Stella Kyriakou
Ιωαννα Στεντουμη Δικηγορος
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ ΣΥΝΤ/ΧΟΣ
Μουστερακη Ντορα
Μελλιου Αναστασια Γεωπόνος
Παναγιώτης Στασινός Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαμιέων Συνδυασμός «Λαμία στο Κέντρο»
Δημήτρης Σμαιλης Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Θωμάς Σκουρολιάκος Μηχανολόγος Μηχανικός Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ
Ειρήνη Ντάκου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Christina Axarli Τεχνολόγος Τροφίμων
Γιάννης Βελούδης Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ
Πασχάλης Θεοφανούδης Ιδιωτικός υπάλληλος Χ
Παντελής Τζαβέλλας γιατρός
Σαρρη Ζαχαρουλα Συνταξιουχος γιατρός ΕΣΥ
Μαθιουδάκη Γεωργία
Βάγια Δινοπούλου Καθηγήτρια ΠΔΜ
Δάφνη Μ. Αρχιτέκτονας Χ
Ελένη Πρατσινάκη Μεταφράστρια
Βίκυ Μάρκου ΕΕΠ ΑΠΘ
Χαρά Σιμπερά Καθηγήτρια Εγω
Χρύσα Μαραμαθά Danish Refugee Council
Δημήτρης Στεργίου Αρχιτέκτων
Ιωάννης Αυγέρος Διοικητικός ΑΠΘ
Χαράλαμπος Κερασιώτης Ιατρός
Ειρήνη παπαδακη Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Ευστρατία Λυγερούδη Ελεύθερος επαγγελματίας
Αγγελική Νικάκη Συνταξιούχος καθηγήτρια χ
Μαρία Αρτσάνου Δικηγόρος
Χριστούλη Έλενα Αντιδήμαρχος Τεχνικων Υπηρεσιων Δήμος Χαλανδρίου
F. Bustamante Φοιτητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντειο Πανεπιστημιο
Γκανεδούδης Δημήτρης Συνταξιούχος
Χριστίνα Αντουανέτα Νεοφωτιστου Game artist Minecraft (MOJANG)
Βερονικα Κ Ιδιωτικος υπαλληλος Ιδιωτης
Δαυίδ Κατερίνα Εκπαιδευτικός ΑΠΘ
Ντούσας Δημήτρης Δάσκαλος φιλοσοφίας, συγγραφέας, πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου
Γιώργος Αργυριάδης Συνταξιούχος
Αντώνης Μπουρμάς Εκπαιδευτικός ΔΔΕ Χίου
Ελένη Κατσένη Άνεργη
Γρηγορης Αποστολακης Καμια
Ευγενία Σιαπέρα University College Dublin
Ελισσάβετ Καραμιχαήλ
Stamatis Poulakidakos Assistant Professor University of Western Macedonia
Αγραφιώτου Μαρία-Αικατερίνη Δημοσιογράφος – Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Α.Π.Θ.
Χριστίνα Γιάνναρη Υπάλληλος
Κώστας Κουτσιαμπασάκος Τεχνικός
Νινέτα Θεοτοκάτου Ψυχολόγος
Δημήτρης Κοντογιάννης Μουσικός- συνθέτης ιδιώτης
Διαμαντίδου Ευαγγελία Ιδ. Υπάλληλος
Μαριλένα Γάτσιου Υποψήφια Διδάκτωρ Πάντειο Πανεπιστήμιο
Κάτια Ζαγορίτου Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Μιχάλης Ψημίτης Συντ. καθηγητής κοινωνιολογίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Γεωργία Μυλωνάκη Δημοσιογράφος
Ιωάννα Μαρτζούκου Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΕΚΠΑ
Sofia Konstantzou Digital Marketing Manager
Αντιγόνη Κόμη
Σοφία Κατόπη Ιστορικός τέχνης, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών/ΙΤΕ, ΕΑΠ
Καστρίσιος Ελευθέριος Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός
Νίκος Μποσινάκος Δημόσιος Υπάλληλος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Υπ.Εργασίας
Α.Π Διεθνολόγος
Κώστας Μουζουράκης Αγρότης – Συγγραφέας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΡΙΛΑΚΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΚΠΑ,ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΠΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αθηνά Μιχαηλίδη Καθηγήτρια Escuela oficial de idiomas, Spain
Μαρία Λαμπρινή Μπολοβίνα Υποψήφια διδακτόρισσα ΠΑΔΑ Μέλος ΔΣ Ψ.Ν.Α. “Δρομοκαΐτειο”
Μαίρη Μαργώνη Ελεύθερος επαγγελματίας
Αρχόντω Τερζή Μέλος ΔΕΠ Πανεπιστήμιο Πατρών
Anastasia Katsinavaki Actress – Vocalist
Μαρία Καψαλάκη Διδάκτωρ
Ηλίας Μαρόπουλος Τεχνολόγος Εκπαιδευτικός
Γιώργος Μουρίκης
Dimitra Xenaki Psychologist/Psychotherapist
αννα παππα φοιτητρια
Καλλιόπη Αλεξοπούλου Ξεναγός ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου
Λαμπρινή Αναστασίου Πολίτης Ιδιώτης
Γιάννης Καμμένος Δικηγόρος
Stamatia Karali Forensic Psychologist|Art Therapist Art and Health (Hellas)
Σταμάτης Σταματόπουλος Ελεύθερος επαγγελματίας
Δ.Χ Υποψήφιος Διδάκτορας
Ναξάκης χάρης Συνταξιούχος καθηγητής Πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Chatzistefanou Aris Journalist
Αναστασία Μαυρομμάτη Εκπαιδευτικός-Ειδικη παιδαγωγός Ε.Κ.Π.Α
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΠΑΣΒΑΝΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ
Ορφανουδακης Ιωάννης Συνταξιούχος
Αγγελική Τσόκογλου Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
Σαλιαρελης Αλέξιος Ευστάθιος α Άνθρωπος Μέλος συλλόγου γονέων Πορταριάς
Δημήτριος Γκοντόρας Κοινωνικός Λειτουργός
Αργιαντοπουλου Ευθυμία Δημόσιος υπάλληλος
Eva Politou Preceptor in Mathematics Harvard University
Κατερίνα Δροσοπούλου Ιστορικός της τέχνης
Νικος Μυλωνας Πολ.μηχανικος
Ζορμπάς Προκόπιος Εκπαιδευτικός
Νίκος Χριστοφής Αναπληρωτής Καθηγητής Τουρκικής Ιστορίας Shaanxi Normal University, Σιάν, Κίνα
Σοφία Λιτσάκη Εργοθεραπεύτρια
Σοφία Γεωργοπουλου πολίτης
 Παπανίκου Γεωργία
Φίλιππος Χάγερ Επίκουρος καθηγητής θεατρολογίας ΑΠΘ
Παπανίκου Αλίκη Άνθρωπος
Μαριάννα Β. Υπάλληλος
Εύη Αρέστη Κουκλοπαίκτρια
Μαρία Χαρτζουλάκη Καθηγήτρια
Δημήτρης Ζώρος Συμβασιούχος διδάσκων ΕΚΠΑ
Αλεξανδρα Κεφαλα Διακοσμήτρια
Χατζηευγενιάδου Αμαλία Έμπορος
Ηλίας Σιαμέλας Συγγραφέας
Αναστασία Μπεκιάρη Ιδιωτικός υπάλληλος Ιδιώτης
Βασίλειος Τζουνάκος Μηχανολόγος Μηχανικός ΙΤΕ
Βιβή Σκλιά Γραφίστρια Ακροποδητί ΑΜΚΕ
Αλήγιωργα Ελισάβετ
Νικόλαος Κατσίκας Υποστράτηγος ε.α(ΠΖ)-MSc
Μαρία Χούρου Ελεύθερη επαγγελματίας
Θεοδωρα πατρινού
Παπαδημητρίου Δήμητρα Καθηγήτρια
Βασω Χριστοδουλου Οικιακα
ΜΟΥΔΑΤΣΟΣ  ΚΩΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Χ
Ανδρουλιδάκης Σπύρος Ελεύθερος επαγγελματίας
Μαρία Κολιοπουλου Χορογράφος Ομάδα σύγχρονου χορού πρόσχημα
Παναγιώτα Φασούλα Παιδαγωγός – Χοροθεραπεύτρια NiMA: Εργαστήρι θεραπειών μέσω τέχνης
EFI ZAGORITOU
Σπύρου Χριστίνα
Στεφανος Λεβιδης Ερευνητής Forensic Architecture/Forensis
DIAMANTI GIOTA SOCIAL WORKER ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Παππάς Χρήστος
Ερασμια Μπουλιτσακη Ιατρός x
Α. Καλοκαιρινού Μαθηματικός
Κωνσταντινα Σκαμνακη Ψυχολόγος
Χαλαστάνης Δημήτρης ΥΔ ΕΜΠ
ΑΡΚΟΥΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Αναστασία Ανδρεολα Μηχανικός
Eleni D. Lecturer x
Τάκης Γέρος Ανθρωπολόγος
Βαγγέλης Πατάκας Μαθηματικός
Ψιλοπαναγιώτης Κωνσταντίνος Μαθηματικός/Κοινωνικός Ανθρωπολόγος
Αλέξανδρος Μπίστης Πολιτικός επιστήμονας, υποψ. διδάκτορας ΑΠΘ
Στέφανος Πιζάνιας Προγραμματιστής
Μάντζαρης Γιώργος Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΕΚΠΑ
ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΘ
Christina Velentza Human Rights Attorney/İndependent Researcher on refugee law and human rights (PhD) Attorney at Law
Tatiana Couzis Producer
Μυτιληναίου Χαρίκλεια Συνταξιουχος εκπαιδευτικος
Μπαλωμένου Νότα
Έλενα  Σταματοπούλου Σκηνοθέτης, Διδάσκουσα ΑΠΘ
Γιώργος Γερμανός Δημόσιος Υπάλληλος
Δημήτρης Καρακώστας Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου
Παυλίδης Κωνσταντίνος Ελεύθερος επαγγελματίας Ελεύθερος επαγγελματίας
BΑΣΩ ΜΠΟΥΧΑΛΗ ΙΑΤΡΟΣ ΕΣΥ
Μαριανή Παπανικολάου Ψυχολόγος
Αυγή Σακετοπούλου Ψυχαναλύτρια NYU University
Παπανικος Ιωάννης Πολίτες Ιδιώτης
Μωραΐτης Θανάσης Βοηθός ερευνητή, βιολόγος/οικολόγος ΕΚΕΤΑ
Πέτρος Χούμος
Παναγιώτης Κανελλάκης Γενικός Ιατρός ΚΥ Κάτω Αχαΐας
Despoina chatziagelidou Physiotherapist
Αντωνια Σπινου Οικιακα
Δημήτριος Γαζής
Αμαλια καραπανου Νοσηλευτρια
Αννα Μαρκεντούδη Καθηγήτρια αγγλικων
Σαββιδης Γιανγκουλης Ι.Υ.
Bαγγέλης Μαρκάκης Συντ/χος
Lagouri Lizeta-Nikoleta Nurse iom
Βαγγέλης Μαρκακης Συντ/χος
Κεσόγλου Μαριάννα Εκπαιδευτικός – Μουσικός Ελληνικό Δημόσιο
KOUROUPETROGLOU CHRISTOS Ελ. Επαγγελματίας
Ελευθερία Φέστα Εκπαιδευτικός-Νηπιαγωγός
Ζωή Γιαννουση Επικ. Καθηγητρια Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Κύπρος
Ελένη Δημητριάδου Κοινωνιολόγος
Γιώργος Φίλης Επικ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών
Μαρή Νατασα Φωτογράφος
Γιώργος Βήχας Καρδιολόγος Διευθυντής στο ΕΣΥ
Ευτυχία
Μυρσινη πασπατη Εκπαιδευτικος Ελληνικο συμβουλιο για τους προσφυγες
ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ευα παπα ιατρός
Μαρίνα Ζέρβα Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Β Χ Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΕΑΠ
ΗΛΕΚΤΡΑ ΝΑΤΣΗ γραφίστρια Χ
Γρηγόρης Μαρτούλας Ιδρυτικό μέλος Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης Τήνου Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης Τήνου
Ηρακλής Ρενιέρης Κινηματογραφιστής
Βουτσογιαννακης Αντωνης Οικονομολογος Χ
Φανή Γκίκα Εκπαιδευτικος Δημόσιο Σχολείο
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΉ ΠΕΠΠΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΥΠΆΛΛΗΛΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΑΛΠΑΡΑ ΟΙΚΙΑΚΑ
Ξενοφών Βαρδαρός Κινηματογραφιστής
Σύνθια-Ελένη Μαλακάση Ανθρωπολόγος _Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αιμιλία Βουλβούλη Διδάσκουσα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Αγγελική Πολυχρόνη Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μαρία Ιατροπούλου Αναπληρώτρια καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Ντόμπροβιτς Ιωάννα Teacher
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Συνταξιούχος ΟΤΕ
ΣΟΦΙΑ ΓΚΟΥΣΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Βασιλική Ευαγγέλου Κτηνίατρος ΑΠΙ
ΓΚ Συνταξιουχος
Ξένια Κολιοφώτη
Τασος Γιακουμης Γενικος Οικογενειακος Ιατρος Επιστημονικα Υπευθυνος Κεντρου Υγειας Κατω Αχαΐας,  μελος Διοικητικου Συμβουλιου Ενωσης Ιατρων Νοσοκομειων Αχαΐας
Ντεπυ Βρεττού Ραδιοφωνικός Παραγωγός ΕΡΤ
Anna Giulia Della Puppa υποψήφια διδάκτορας Sapienza University of Rome
Ελένη Στεφάνου Αρχαιολόγος Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Βασιλικη Μυλωνά Ελεύθερη επαγγελματίας – προπονήτρια
Χριστίνα Ταμπακοπούλου Κοινωνικός επιστήμονας Κίνηση υπεράσπισης δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών
Γιώργος Καλλής Καθηγητής Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης
Αναστασία Πασιαλή
Σταυρούλα Μέγα Ιδιωτική υπάλληλος Ιδιωτική υπάλληλος
Zoe Nikola
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑ
Aggeliki Sklavounou Συνταξιούχος ΔΥ
Ρας Μους ελευθερος επαγγελματιας
ANASTASIA ARAVANTINOU Υπάλληλος Κανένας
Μυρτώ Αλέρτα
Μιμικα Κριτσανιδου Πολιτικη ακτιβιστρια
Αναστασης Αλεξόπουλος Υποψήφιος Διδάκτορας UMC Groningen
Kyriakakis Professor University of Macedonia, Thessaloniki
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ
Εμρέ Μολλά Χουσεϊν Φοιτητής Ιατρικής Μουσουλμανική Μειονότητα Θράκης
Χρηστος Ζωγραφος Καθηγητης Πανεπιστημιο Πομπεου Φαμπρα
Νάσος Θεοδωρίδης Δικηγόρος
Περικλής τσαπρουνης
ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΙΟΛΑΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ
Διονύσης Γούτσος Καθηγητής Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Christina Simota Barista
Νεφέλη Στάμου Θεατρολόγος
ΛΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 1ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
Alexandros Fikippidis Μηχανικός
Ελένη Γκρίλλα Εκπαιδευτικός Υπουργείο Παιδείας
Καίτη Κυριάκου Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πανεπιστήμιο Πατρών
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ Οικονομολόγος ,συγγραφέας
Vasilakou Maria Trapezikos ypallilos
Σμάρω Βαλαβανίδου Υπάλληλος υπουργείου
Λ.Ε Κοινωνικός επιστημονας
ΑΕ Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΙΑΤΡΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
Αλεξάνδρα Σκουτέρη Δικηγόρος
Δέσποινα Παπαδοπούλου Πανεπιστημιακός Πάντειο Πανεπιστήμιο
Τριπολιτσιώτη Μαρία Νεφέλη Κοινωνική λειτουργός Κανένας
Σ.Μ. Φοιτητής Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Γ Χ Φοιτητης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Σταύρος Κολιοφουτης Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Φιλίππα Χατζησταύρου Επικ. Καθ. ΕΚΠΑ
Γιάννα Κοντογιαννοπουλου Πολιτικός μηχανικός
ΤΣΙΠΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌΣ ΣΧΟΛΕΊΟ
Π.ΚΟΝΤΑΞΗ
ΖΑΒΕΡΔΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ Μεταπτυχιακός Φοιτητής Πανεπιστήμιο Πατρών
ΚΟΥΡΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
Παρασκευή Εύα Ανδρονικίδη Γιατρός, Νεφρολογος, Αρεταίειο Νοσοκομείο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Βουλτσου Μαρια Σχέδιαστρια Μόδας
KASTANIDOU OLYMPIA BIOLOGIST
Νικιανα Σιμιγδαλα Διδακτωρ Πανεπιστημιου
Maria Voutiraki Pharmasist
 Θεοδώρα Μαστραπά Εκπαιδευτικός Ταμίας ΕΛΜΕ Β’ Αχαΐας
Λινα Αμπντελχαμιντ Ιστορικός
Μαρίνα Τσαμουρά Νομικός
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΟΛΙΟΜΥΤΗ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ, ΤΟ ΜΩΒ
Παναγιώτης Βουγιούκας Μαθηματικός – Συνταξιούχος Δημόσιο
Κωνσταντίνος Αλευράς Ηθοποιός, και. Χορού, Χορογράφος
Μελ Καλφαντη Υπ.Διδάκτορ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Δήμητρα Διώνη Γιατράκου Φιλόλογος
Γεωργούση Μαρία Όλγα Μεταφράστρια
Χρήστος Καραπαύλος
Μακρή Κατερίνα Φαρμακοποιός
Δέσποινα Κορτες Επιστημονικός σύμβουλος
Dimitris Mitzithras Hotel manager
Ελένη Αποστολοπούλου Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Paris 8 Université
ΤΖΙΑΦΕΤΑ ΕΛΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΧΑΙΡΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ
Iliana Thomas translator
Άννα Λάσκαρη εικαστικός
Θ. Π. Δ. Υ. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Δανάη Παναγή Μηχανικος Η/Υ
Φλέσσα Μαγδαληνή Προσωπικό ασφαλείας Κανένα
Νατασα Μανουσαριδου
Τζώρτζια Μ. Συντηρητρια αρχαιοτήτων
Νικολέττα Στυλιανίδη Βιολόγος
ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Cosmas Vlattas Mechanical Engineer N/A
Κωστή Ελένη Ψυχολόγος Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Ο. Δ. Κοινωνική Λειτουργός .
Καντάνης Αναστάσιος Ειδικευόμενος Ιατρός Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών
Ευγενία Ντάσιου Γλωσσολόγος -Υπάλληλος
Δήμητρα Κυρίλλου Πολιτικός Μηχανικός
Α. Β. Ερευνητής Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Στασινου Μαρικαιτη Ψυχολόγος
Ευφροσύνη Ζαχαροπούλου Διδάκτωρ Ιστορίας University of Johannesburg
Damianos Kommatas μεταπτυχιακός φοιτητής Πανεπιστήμιο Κρήτης
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΟΝΑΚΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών
Αθηνά Αθανασίου Καθηγήτρια Πάντειο Πανεπιστήμιο
Θανάσης Τυροβολάς Ερευνητής – Υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΚΠΑ ΕΚΠΑ
Ζουγανέλη Παναγιώτα Κοινωνιολόγος
Georgia K Graduate Student
Ε. Δ. Υποψ. διδ. Πανεπιστήμιο Κρήτης
Μαρίζα Ζυμωνοπούλου Εκπαιδευτικός Υπουργείο Παιδείας
Άννα Μανιουδακη Συνταξιούχος εκπαιδευτικός ΠΑ.Δ.Α.
Δημήτρης Πλειώνης Συνταξιούχος ΟΑ, τ. πρόεδρος Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ) Μέλος BDS Greece
Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης Δημοσιογράφος
Μαρια  Παπαθανασοπουλου Εκπαιδευτικός
Νίκος Πλέρος Καθηγητης ΑΠΘ
Μαρίνα Γιώτη  κινηματογραφίστρια/ εικαστική καλλιτέχνης
Χρύσα Μαρίνου Μεταδιδακτορας Ε.Κ.Π.Α.
ΚΑΚΑΡΟΥΝΑ ΑΘΗΝΑ Εκπαιδευτικός Χ
Nikos Psolarxidis Self hating European Hamas
Αλεκα Μακρη  Γυναικολογος-μαιευτηρας Χ
Γεράσιμος Γαβριελάτος Δικηγόρος
VASILEIOS ROIDIS Manager
 Alisandratos Menelaos Ιδιωτικός υπάλληλος
ΣΙΑΜΠΟΥ ΕΛΕΝΑ Ιδιωτική υπάλληλος
Σαπφώ Παπαντωνοπούλου Υποψήφια Διδακτορικού – Ανθρωπολογία και Μεσανατολικές σπουδές Πανεπιστήμιο της Αριζόνας (ΗΠΑ)
Αγγελική Σκιαδοπούλου Συνταξιουχος ΕΚΠΑ Πανεπιστήμιο Αθηνων
Dina Tamoutseli Αφ. Επίκουρη καθηγήτρια ΑΠΘ
Ειρήνη Αβραμοπούλου Επικ. Καθ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πάντειο Πανεπιστήμιο
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΒΔΑ Συντ/χος ΙΚΑ κ σκηνοθετης-κριτικος ΣΥΡΙΖΑ
Ilektra Kyriazidou Ερευνήτρια Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΔΡΑΒΟΣ ΡΙΖΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Συνταξιουχος δημ. Υπαλ. ΕΦΚΑ
Καρουσάκης Κωνσταντίνος Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολογος – Συμβουλος ψυχικής υγείας
Βασίλης Εμμανουηλίδης
ΔΩΡΑ ΠΑΥΛΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Nasia Chris
Ειρηνη Κουτλη
Ανθή Κωνσταντίνου
Εύη Ρούση Δημόσιος υπάλληλος Χ
Ηλιαδου Κ. Καλλιτέχνης
Mαθιουλακη Στελλα Συνταξιουχος δημοσιος υπαλληλος
Ευάγγελος Τζανάτος Επικ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών
Αλεξάνδρα Ιωαννίδου Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Σοφία Σκεύα εκπαιδευτικός
Στέφανος Γιωτάκης Παρακολούθηση Έργων Δια Βιου Μάθησης ΑΠΘ
P. M. Εικαστικός, Ανθρωπολόγος
Ιωάννα-Μαρία Σωτηροπούλου Διδάκτορας Πανεπιστήμιο Πατρών
Φωτεινή Βάκη Πανεπιστημιακός Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Αντώνιος Πετράς Μεταπτυχιακός Φοιτητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ-ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΕΜΠ – ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Γιάννης Κυριακάκης Ανθρωπολόγος, Διδάσκων ΕΑΠ Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)
Εύα Γιαννακοπούλου Υποψήφια διδακτόρισσα ΑΣΚΤ
Αναστασία Μητροπάνου Μεταπτυχιακή φοιτήτρια – ΠΜΣ Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμός στην Ανατολική και ΝΑ Ευρώπη ΠΑΜΑΚ – ΒΣΑΣ
Νικόλαος Μανώλας υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Νίκη Σκεύα Εκπαιδευτικός Ειδικής Φυσικής Αγωγής Δημόσιο
ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΟΥ ΠΟΛΙΤΗΣ
Ismini Oikonomou Φυσικος
ΓΡΑΙΚΟΥΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ
Δέσποινα Παπαδοπούλου Γλωσσολόγος ΑΠΘ
Ioanna Mazi
Γεωργία Κλεφτόγιαννη Ελεύθερος επαγγελματίας Παν. Πειραιως
Βλάχου Στεφανία Διδακτορική φοιτήτρια Παν/μίου McGill McGill University
Γεωργία Ρήνα Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παμακ
Χρύσανθος Κωνσταντίνου Υποψήφιος διδάκτορας φιλοσοφίας ΕΚΠΑ
Νatalia Koutsougera Laboratory Teaching Staff, Anthropologist Panteion University
Αγγελική Δουλγέρη Φοιτήτρια μεταπτυχιακού Πάντειο Πανεπιστήμιο
Θ.Ψ. Φοιτήτρια Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)
Πανος Ρεμούνδος
Ι. Γ.Γ. Φοιτήτρια
Μιχαηλ Τσιουλακης Συνταξιουχος Υπ. Οικονομικων ΟΜ Χαλανδριου
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Σοφία Αυγητιδου Καθηγήτρια Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Καββαλου Κατερινα Ιδιωτικός Υπάλληλος
Ευθυμια Παπαναστασιου Εκπαιδευτικος
Korinna Karampampa
Χριστίνα Χρονοπούλου
Antonis Iliopoulos Researcher x
Φίλιππος Γκέρος Ιατρός
Areti Kondyliodu
Ελενη Θυμιοπούλου Ηθοποιός
Katerina Zachu Ass. Prof. German literature ΑΠΘ
Μαυροφίδης Θωμάς Διδάσκων Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Σταύρος-Ιάσονας Γαβριηλίδης ιστορικός, υποψήφιος διδάκτορας κοινωνικής πολιτικής Περιοδικό Κοινοτιστής
Ευτυχία Καρύδα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΠΑ.ΜΑΚ.
Κώστας Κορρές Υπ. Διδάκτορας Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Viron Kottis  συνταξιούχος καθηγητής φιλολογίας
Katerina Pischina Εκπαιδευτικός Συνταξιούχος
ΡΕΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Άρτεμις Σερδάκη Συνταξιούχος εκπαιδευτικος
Δημητρα Δημητροπουλου
Καρασαββίδης Σταμάτης
Στέλιος Αναστασάκης MSc Brain and Mind Sciences University of Crete
Μ.Α
Βαγγέλης Μαυρομμάτης Συνταξιούχος ΕΦΚΑ
ληδα τεντ εκπαιδευτικος υπουργειο παιδειας
Δημήτρης Έξαρχος Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Έφη Δούση Νομικός  Προσφυγικό Δίκαιο – Ανθρώπινα Δικαιώματα
Στέλιος Καρνιαδάκης Δάσκαλος Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Γάτου Ισμήνη PhD Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Stella Spyridoula
Danai Belosinof Μουσικός -Συνθέτρια
Αλεξάνδρα Γκουντή Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Κέισι Χασκούρτι
Μαρδίκη Αγγελική Φοιτήτρια
Ελινα Στελεταρη Γραφίστρια
Μαρία Βούρου χορεύτρια
Γεωργαλα Μαρια Ιδιωτική υπαλληλος
Μαργαρίτα Καρπούζη Ψυχολογος ΔΥΠΑ
Δημήτρης Μάρτος   Δρ. Αρχιτεκτονικής- Πολεοδομίας-Χωροταξίας
Μαυρόπουλος Σάββας Συνταξιούχος Χ
Νίκος Πελετιές Αρχιτέκτονας
Βενετία Καντσά Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Λήδα Χωρισνοπούλου Ιδιωτικός Υπάλληλος
Τάκης Πολίτης Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Δήμητρα Μαρκάτη Διδάσκουσα ΠΑΜΑΚ
Όλγα Φέτση Εκπαιδευτικός Δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου υποψήφια διδακτόρισσα Α.Π.Θ.
Φασουλά Κατερίνα Χ
Αγάπη  Μαρατου Μαια ΚΥΓΕΙΑΣ  ΚΑΤΩΑΧΑΙΑΣ.
ΓΙΑΤΡΟΥΔΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Μ Σταματάκης Ιδ. Υπάλληλος na
Κεσίσογλου Γεώργιος Κοινωνικός Ψυχολόγος – Συστημικός Θεραπευτής Αυτοαπασχολούμενος
E. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Υποψ. Διδάκτωρ Τμήμα Χημείας ΑΠΘ
ΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
ΕΛΕΝΗ ΑΓΚΑΣΤΙΝΙΩΤΗ Ιατρός Πανεπιστήμιο Κύπρου
Μαρία Κ Ελεύθερη Επαγγελματίας Ιδιώτης
Ιωάννα Τετώρου
Νίκος Σούζας Νομικός και πολιτικός επιστήμονας
ΜΑΡΙΝΑ ΝΑΤΣΙΑ Ερευνήτρια
Δημήτρης Φωτεινός Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών
ΠΚ Μουσικός X
Παναγιώτης Ελ Γκεντί Υποψήφιος διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ
Άννα Χατζημανώλη Φιλόλογος, συνταξιούχος εκδότρια
Βιβή Παπανικολα Ανθρωπολόγος
ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΒΑΣ
Μουσλιδης Γιάννης Συνταξιούχος ΔΕΑ
Σοφία Αλατσατιανού Απόφοιτη πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Αυγή Σακετοπούλου Ψυχολογος, Ψυχαναλυτρια New York University
Χ. Επίκουρος Καθηγητής Χ
Νίκος Ελευθεριάδης Δημόσιος Υπάλληλος
ΛΉΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
ΜΑΡ ΠΑΔ Καμία
Nina Polytimou Lecturer University College London
θεοδωριδης  Ηλιας Ιατρος  καρδιολογος
Charis Georgaki Υπάλληλος
ΠΑΠΑΚΟΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΤ/ΧΟΣ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝ/ΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άντζυ Παντζαρτζίδη Υποψήφια διδακτορισσα ΑΠΘ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Παναγιώτης Μπενάς Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α. – Πολιτικός Επιστήμονας
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου Κοινωνικός ανθρωπολόγος Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Pelion Summer Lab
PALLA VASILIKI Συν/χος ΕΦΚΑ
Marilena Kalogera
Θαλασσινός Γιώργος Μηχανολόγος Μηχανικός
Ευάγγελος Ξυνός Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Τμήμα Ιατρικής Συνταξιούχος
Ράνια Καραχάλιου Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Βασίλης Κοκκοτης Συγγραφέας Εμείς ΑΣΚ
Mαρία Μίλλερ έμπορος
Βικυ Μερτζιανιδου
Γιώργος  Κατσίκης Ιδιώτης
Γούσης Δημήτρης Δάσκαλος καλλιτεχνικού γυαλιού
Nikos Skondras
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ (Ιδιοτ. Υπάλληλος) ———
Δασκαλου  Μαίρη Εκπαιδευτικος Υπουργείο Παιδείας
Dg Υπάλληλος
Κωνσταντίνος Σαραμπαλης Συνταξιούχος εκπαιδευτικός Δημοσιου Υπουργείο Παιδείας
Ελευθερία Ντρίζη
Νίκος Κούρκουλος Μεταφραστής
Προκόπιος Δάφνος Κινηματογραφιστής Ιδιώτης
 Νικολίτσα Νικολακοπούλου Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Amjad Ershaid Economist
Θεοδωρος  Κερος Συνταξιουχος
Γιώργος Μανουσέλης Μουσικός
Ζησιμος Γαλανός
Μ.Ρ. Υποψήφιος Διδάκτορας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Chris Nikolaou Director cinema rib and media director Studio w
Παναγιώτης Μανολακος
Nektaria Klapaki Lecturer University of Washington
Δημήτρης Δημητρίου Εργολαβος
Eύη Φωτιάδη ιστορικός τέχνης St Joost School of Art & Design
Γ. Ι. Κεχαγιόγλου ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ.
Κώστας Ελευθερίου ιατρός πνευμονολόγος, υποψήφιος διδάκτορας
Κωνσταντίνος Ταβλαδωράκης συνταξιούχος Ιδιωτικός τομέας